January 10, 2013

aku cinta

ASSALAMUALAIKUM
TAK TERLAMBAT KE NAK UCAP TAHUN BARU?

yes ..apa yang yes..ntah melalut
hmm
pepatah mat salleh " life is short"
mmg short...next month aku dah 30
aku sedar hidup ni mmg pinjaman dan semnetara
dari perkataan sementarani la kena hidup sehabis baik
bekerja lebih dari gaji yang kita dapat
beramal seperti esok kita takda lagi
jaga anak2 sseperti lepas ini kita tak jumpa mereka lagi

blog ni dah lebih2 bersawang.. tak dikemas kini sejak beranak 3 sampai kan anak tu dah setahun 5  bulan

aku?..macam ni la aku dalam dunia pendidikan..dalam gelombang kesibukkan umpama aku juga student..
tapi takpe aku suke..makin jatuh cinta dengan bidang ni..aku mengajar bebudak yang tak pandai kepada tahu.. dan ada juga yang dah pandai bergerak sendiri,,
kepuasan nya tak terkata apabila tgk pelajar boleh mencapai objektif
aku suka melihat kelas aku terkawal..pelajar buat latihan diberi..beri respon ..datang bertanya..
dari yg tak belajar minat belajar

aku suka..bergaul dengan mereka mengingatkan aku indahnya zaman jadi student
indahnya zaman prep
indahnya belajar ..mendapat kan markah baik..menguji kebolehan diri
pelabagai lapisan masyarakat mengatakna kerja kami dari pelbagai pendapat

aku suka buat kerja aku sendiri tanpa org ganggu..malahan aku perlu masa berseorangan dari anak2 untuk aku gunakan otak aku membuat kerja2 membina bahan bantu mengajar..walau tak hebat mana tapi aku cuba at least..aku suka dunia ku tak diganggu..mak kata ini kerana aku perempuan tunggal...yg lain semua lelaki..thats why aku suke buat kerja sorang atau aku suka nak masa berseorangan

apa2 shj lah..yg penting bg aku ..aku buat kerja aku..allah tahu apaaku buat..apa yg dalam hati aku..nbak diceritakan kepada mereka di sekeliling..seakan mereka pun punya masalah mereka sendiri..nanti keluar justifikasi yang tah banyak salah tajuk lari dari tajuk..maka baik kita diam kan shj
bkn bermaksud makan dalam atau simpan perasaan

kenapa kita tak nak ubah persepsi..tak nak ubah pandangan..tak nak positipkan apa yg berlaku
tak letih ke?? buatlah sesuatu yg hepi..hidup ni kan singkat..
bahagiakan diri ..ada macam cara..yes alhamdulillah jodoh aku membahagiakan aku..anak2 comel juga
tapi sebagai manusia yg hidup dlm masyarakat perlu juga ada cara agar kita bahagia dalam masyarakat

-jika kita hanya nak mendapat pengiktirafan manusia kita takkan bahagia yang penting pengiktirafan dari allah
- jadilah seorang pemimpin yang menghargai kerja2 anak buah

4 comments: