September 30, 2008

buka pose @kagumas@hafiz tomyam@anw tmn connaught































so tengok2 jer la gambanya..taklarat nak cerita.ngeh ngeh ngeh ngeh
ada satu lagi jemputan pke x-tipd kami tak dan pergi ..ada hal pulak ..terpaksa kensel last minute rugi tul



September 23, 2008

First Name - semua sedia tahu dah

Nickname - beep,beep-ort

Birthday - 20 feb 83

Birthplace - Hospital besar kajang(cam kandang ?)

Time of Birth - 4.20 pm

Zodiac Sign - ikan oh ikan

This or That–
Flower or Chocolate - dua dua aku nak ..hik hik hik..

Pepsi or Coke - coke lerrrr

Pop or Rock - dua dua layan tapi rock tgk lirik dulu

Relationship or One Night Stand - giler soklan mesti lah relationship beb!!!!

School or Work - school penuh tensen n pekse letih nak jawab... work penuh dengan tekanan dan cabaran tapi
best dapat$$$$

Love or Money - money untuk bayar la expendises for love tapi dua2 berbeza..boleh hidup dgn duit ciput tapi
takleh hidup ngan kasih ciput

Movies or Music -movies (lama dah tak membuat dosa ini sejak dah beranak) Music ( suka jugaaaaa layan )

Country or City - kampung itu best juga tempat relax lari dari sibuk2 bising2 ni..bandor ni tempat kerja n
tempat sopin2

days or Rainy days - sunny best juga tapi kalu panas terik sangat adehh..rainy best kalu duk kat umah rasa best jer dudk kat katil..hik hik hik

Friends or Family - family laaaaaa

Have you ever

Lied - alhamdulillah semnjak dah dewasa ni takda kot..kalu ada tipo $%^&*(

Smoked - saya benci rokok

broke someone’s heart - ada juga tapi ntah la citer lama

Had your heart broken -sebagai manusia biasa mesti ada

Wish you were a prince/princess - buat aper??..dah jadi macam ni kira syukur dah..bior tak kaya

Liked someone who was taken - tak pernah pulak buat mcm ni

Shaved your head - masa baby yaa

Been in love - sudah tentu beb!!!

Used chopsticks - boley la juga nak kata teror tu idakla ala kadar jer

Sang in the mirror to yourself - iiii tak syioooor aku

Favorites

Flower - all colour of roses

candy-tak berapa gemor ler..tapi kalu jenis cam ribena pastilles tu layan

Song - jenis rancak suka jiwang suka

Scent - moschino couture and polo ralph lauren

Musical Instrument - ntah???

Movie - action movie

Actor/Actress - actor hmm kalu holywood suka nicholas cage n bruce wills n johny depp,patrick

dempsey,samuel l jackson n lain2 kalu actress angelina jolie,nicole kidman,ntah sapa lagi ntah saat ini aku loper

Junk food -addicted to asam n pringles,wise(any potato snack)

Animal - hmm dah ada asthma malas nak layan kucing dulu minat sekarang pk byk kali

Ever cried over someone - adat la

Is there anything you wish you could change about yourself -hmmm my attitude of sometimes macam @#$%^&(#$%^&*(

Do you think you’re attractive -ya aku rasa kepada diri suamiku

If you had to choose a fairytale as your life what would you choose - itu semua takat citer boley la happily eba apter

Do you play any sports - dulu zaman sekolah boleh la merentas desa sokmo dapat pingat tapi la ni ..kuasa aarrr


List (8) random facts about yourself and tag (some) people

  1. weekends adalah hari yang best kerna kekadang laki saya ada di rumah ..leh la lepas rindu..kalu cik abang tarak ..leh saya settle kan kerja2 tergendala hik hik hik
  2. saya tak berapa selesa dengan orang yang hipo dan suka rasa diri dier paling terer kerna saya letih mendengar cerita yang masuk bakul sindri angkat ni rasa maam nak muntah jingga biler dgr orang jenis bercerita tentang kehebatan diri aper tadak citer lain ker?citer pasal isu2 semasa
  3. addicted to desperat housewives..tak toleh kiri kanan dah..dan segala macam jenis bersiri mat salleh ni
  4. benciiiiiiiiiiiiiiiii habuk kerna bisa buat mata saya gatal...bersin tak berhenti ..dan lelah pun sampai
  5. suka sekali masak untuk pagi dan makan tengah hari sekali masuk dapor senang citer..
  6. ummmmmmmmmmmm aper yer???? ooo hari jumat juga hari yang best kerna..esok dah sabtu..kamis best juga sebb jadual waktu mengajar ada 3 period jer dari sembilan hahahahahahahhaha
  7. ummmmmmmmm....rasa cam tak sonot hidup kalu tak dapat melayari alam cyber,...kegelabahan rasanya
  8. lamanya tak baca majalah n novel semnjak berkahwin kebizian amattttttt

dan saya nak bagi kerja menjawab soklan2 ni kepada

  1. hasyani-mama meera
  2. sahira-mama aiqal &dania
  3. liza-mama marissa
  4. fara- mama kyra
  5. nakal mama irsyad
  6. nis mama hairee
  7. zel mama khaleef
  8. eija mama zhareef

rasa la korank jenuh mikir ..sebb bagi aku sejak dah beranak ni asik dah tak ingat diri sindri dah..hahahahhah..

September 18, 2008

daddy n his friends

daddy tgh nak alihkan keta



ni keta uncle pojo

ni keta uncle cine s'ban tu

k benda ni berlaku massa mummy pi pangkor..daddy balik dari org kawin kat kg melayu ampang..anak bos kawin ngan azura pengacara whi tu..ngeh ngeh ngeh..tapi gambar pengantin tarak dalam simpanan kami..ni kat bawah fly over mrr2 dekat ngan de palma ampang ..di sini lah terjadi ..jinction bawah tu memenag sonsang


daddy selalu anta mummy pi kerja dulu..dady biasa la juga ngan junction sonsang ni..tapi ada satu uncle cina dari seremban yang agakkurang biasa sudah hentam uncle pojo's car n daddy was the driver....alaa sian keta uncle pojo..kena kat depan keta ..keta baru lak tu..meh tgk gambo

salam

lamanya tak wat posting ..sibuk amat..maklumlahsekolah masuk awal 12.45 maksudnya mummy kena la kuar awal(kena sebut diri mummy la mulai arini ..dah anak den panggil den amma laki den appa--->pengaruh citer tamil---->sesungguhnya Malaysia majmuk ....)

kul 10 pagi atau 10.30 pagi dah kena kuar..sampai sekolah awal ..siap itu ini..review buku dulu sebelum masuk kelas..takkan nak mai dok gebang jewr...tapi itupun kekadang tak juga siap..

minggu ni buku ats meja dah mula jem balik..tapi agak laju sikit aku menanda memandangkan mungkin dah reti dah sedar diri ..hahahahah
tapi tapi..kecewanya di hati apabila..mummy masuk jer ke kelas 1* bebudaknya..huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ..takmo belaja..tak minat..malas..dah berkali2 bagi nasihat tapi??? semua tips yang mummy wat masa sek mummy bg tau..tapi dah tak minat macamner?..kepala otak ingat moto..pakwe..mekap..hp...nak merayau...nak beli baju..nak dating..pakwe makwe..inagt %^&???????..aiyak..actually di sekolah ni dah byk kes...

sakit ati biler keputusan ujian byk merah...yang naik sikit..yang turun banyak..ada yang kejap lulus kejap idak..kelas 1* ni satu kelas yang paling mencabar bg mummy...yang lain ok ok la
sebb kelas ni ada 3 org jer lulus dari 39..hello?????????????????????????????????????

tercabar tercabar..atleast nak derang lulus separuh kelas pun jadi lah..mereka ni pun datang dari keluarga yang macam2..kalu mummy n kawan2 mummy jer yang berusaha..tapi takda penegasan dari parents macamna?..ya allah

selagi mummy berkhidmat di sini..mummy laksanakantugas i.allah..saling ingat kan mereka..moga allah lindungi anak muridku...

September 13, 2008





salam ..ngeh geh ngeh ngeh terima kasih mama hairee(hairee budak hensem) n mama aqil (juga hensem)


didukung oleh:


Mama Zharif a.k. Claudia


Mama Aqil a.k. Zaara


Mama hairee a.k.Nisda


Mama aQim a.k. Erl


Bagaimana caranya?.
Copy gambar di atas lalu posting di blog anda2.Lanjutkan tags ini minimal ke 5 blogger muslim yang anda kenal. Jangan lupa tinggalkan komen pada blog merekaTulis alamat blog anda (di bawah gambar) setelah alamat blog pemberi tagsCatatan: Yang mendapat tags ini hanya untuk blogger muslim.

so ni saya link kan kepada

http://azimahas.blogspot.com/

http://hasyani.blogspot.com/

http://catlover4ever.blogs.friendster.com/

http://aiqal-aisya.blogspot.com/

http://irsyadilham.blogspot.com/

http://niezapunyablog.blogspot.com/

http://zaliaizmankh.blogs.friendster.com/welcome_to_my_life/

September 12, 2008

oo rumah terbakar panggil bomba

video
ingat lagi pada lagu tu? rumah terbakar panggil bomba?

ya kejadian ni berlaku minggu lepas ari kamis 4 september

sedang aku sibuk key in markah..aku pun pergiler ke staff room semula sebb nak amik markah yang tak lengkap..sekali nampak asap berkepok tebal..kawan2 ku dah mula sibuk kol *bomba masa tu jam 2.59pm..ambulan kata ok..


nee no neeno datang lah bomba 3.05 gitew (lebey kureng)..tapi asap dah makin tebal...api pun dah marak dalam 6 minit ja...sekali bunyi meletop la..bunyi bumbung runtuh..api dah marak giler..seperti biasa budak sekolah ku ini ..hahahhahah bukan reti takut dier leh pi berlari pi kawasan berdekatan ngan kebakaran agar dapat shoot baik punya nak usha umah terbakar..adehhh puas dah larang tak dengar kata...yang duk dalam kelas bertempiaran lari..kuar..aper pesen la demo ni..


biler bomba pancut air kat tempat kejadian asap tebal tu berserak dan masuk ke kawasan sek..aper lagi abis satu sekolah berasap..dan budak2 tak cukup umur yang konon duk pos terbaik tu bertempiaran lari ..lari dari asap itam tu..leh lagi dier cakap" cikgu asap tu busuk la"..huk alo budak ni..yang kamu pi situ aper kejadahnya..kang semput kang berangkat ke sepital..berjemaah ramai2..masuk brite lak..ish ish budak sekarang..tak reti takut eh????? anak kita jadi camner le pulok nanti?

dipendekkan cerita satu tingkat setengah di atas tu (rumah kedai ni) abis dijilat api


terpikir juga ..mana la derang nak tido malam ni..kedai bawah tu kedai langsir tau korang..masa kejadian tu ..tokey kedai rileks ja tak der nak selamatkan barang ker untuk langkah berjaga..pehtu..masa api besar kuar dari tingkap n bumbung ..leh dengar org ramai yang jadi penonton kuarkan bunyi " wahhhhhhh"...??????


sesungguhnya allah itu maha agung maha mengkehendaki...perkara ini jadi pada bulan puasa..ntah tuan umah dah siap baju raya tuk anak2 ..kuih raya semua lah...angus begitu saja..mujur takder kemalangan jiwa...itu lebih utama..kerana duit daki dunia ni leh cari tapi nyawa tu berharga beb!!!!!

September 4, 2008

at pangkor 14 august to 28 august



aku bakar nota2 ni nanti...
rahman yang selalu wat perut kami kenyang



marcia from brazil


perempuan tak sedar diri


sama ngaja..sejak posting bercinta bertunang dan lan 11 ni i.allah berkahwin











batch kami suke menyanyi..dgr ceramah ngantuk(senua org suke nyanyi pun kan?)

























macam naik roller coaster



aktiviti pembetukan kumpulan










Nie dalam teksi(van)pangkor
ces suspended

muka gembira selamat naik feri
feri yang berjaya mencuakkan kami
nie control ayu
muka cuak sebb feri round tgh laut 3 kali..wat saspen ja


mummy sofea
kawan sama ngaja sekolah kiri nie kanan zue













muekeke sikit jer