November 29, 2008

congratulation lee siew leng & kock soon




lee kawan sama kerja ..senior kat upm dulu
lee dah lama dah kawin(civil) tapi beru ni sahaja buat majlis adat..hheheheheheh
kami dapat jemputan makan malam kat umah dier (perimbun sana--28 nov 08))
best ada udang satay..macam lagi
layann pun baik ja..org lain kena buffet tapi kami satu meja..family lee hidangkan khas hahahah
tq lee..susah2 je
sofea sebelum pi cam biasa dier

sofea main kaki
dukung depan ingat saja nak ubah pose
sekali lain yang dibuatnya







tudung biru(iman) tudung putih coklat(siti)
sama2 peknen tapi sayang tak dapat nak kasi sekolah penin pala
si siti dah pindah ke penang ikut somi
kaluidak dier bersalin 7 april
aku 25 april dan iman mei..berturut2 kena cari cgu ganti
dahla kami sama2 subjek math
(doakan aku juga pindah)

November 28, 2008

tuko tuko

dah setahun dah sofea puas dah ajar panggil kami mummy n daddy ..
pa yang kuar
ma
bah

so nampak gaya kena tuka
mama n abah muahahahahahahahah

tuko lah sofea nak wat gane

jeng jeng jeng


itu bb bukan pakai headphone
tapi itu brain dier..doc kata
development sumer ok
tergedik2 dalam ni..senyum jer daddy tgk
masa sofea ..daddy tak dan sgt tgk part ni..
sebb daddy selalu os



yang dinanti dah tau

malam tadi jumap dr..scan2 terus nampak terkangkang ..posisi baik nya..macam sofea masa dulu

pehtu..laam dr tgk ..aku nampak cam kembang ja...

dr pun declare xx->gul muakakakka

aku tanya dr sure dr?

most probably...scan lagi ...gurl

itu lah katanya,,sekali aku tgk kad aku..nahhhhhh dipangkahnya besar2 X X

si apak sofea dah sengih2

dua nak dara best nanti umah kemas

hahahahahhaah

macam2 laki ku ni..apa2 pun syukur padanya

dgn anugerah ini yang tak ternilai

sapa sangka..

dari kedua2 belah keluarga aku dan somi bykkkkkkkkkk lelaki

biler tiba batch anak2 ramai perempuan

aku seorang saja perempuan begitu juga dgn adik badik somi ada sorang ja
sepupu pun ada 3 pompuan belah aku...dan 14 lelaki
manakala somi aku pulak 5 org pompuan dan lebey kurang 13 org lelaki
ni kalu mak sedara aku tau ni jeles deraang ni..senang aku dapat perempuan ...sebb derang tadak anak pompuan lansung

heheheh best ada dua nak dara
mgkin yang ke-3....entah terpulang pada Allah ..apa sahaja yang nak diberi padaku dan suami..aku terima seadanya..apa yang tuhan beri tu..mmg terbaik utk kami sekeluarga

November 24, 2008

baju sama tapi tarikh beza







sofea dulu2..muakak sontot n bulat ja..4 august 08









kini setahun 2 minggu lain plak..hahahhahah

November 21, 2008

tagged from Nisda

Actually mummy was been tagged from ibu hairee such a long time ago. …due to some reasons mummy kept this homework n will do it when mummy got free time (school break ler biler lagi)
5 most craziest things accomplished in your life
  • suker dengar cakp orang about somebody(eleh macam aku ni bagus sangat insaflah...im trying to avoid it)
  • blind date?..ada zaman ok ek gile chat dulu(ntahpap ntah)
  • get trouble myself terdating ngan pakwe orang
  • main declare couple ngan mamat yang tak baper kenal just by phone(johor-serdang)
  • majuk ngan laki pi lari bawak diri pi depan masjid putrajaya(muahahhaha pembwkan ibu ngandung )

5 words you wish to hear all time

  • sayang awak
  • sayang awak
  • sayang awak
  • sayang awak
  • sayang awak

(from my abg sayang of course!!!!!!)

5 things u love in ur room

  • my comforter
  • my bantal
  • my bedpartner(abang sayang ler)
  • the bed
  • the secret that kept in it...

5 last speech you wish to say in your last breath

  • sayang sangat kat abang
  • sayang anak mummy semua
  • ucap dua kalimah syahadah
  • ...
  • ....

5 things u do when get bored

  • surfing internet(chating,blog,forum,etc)
  • layan tv(drama yang best2 lawak)
  • layan dvd
  • nyakat laki
  • nyakat sofea

5 persons u LOVE MOST

  • apak sofea
  • anak2
  • kwan rapat
  • famili
  • famili

5 silly things that u dont want people know but u have to let people know

  • tak pandai nak melawa sgt(adik badik sumer laki..mak kasi melawa..byk org jahat katnya..n become boyish ni la jadinya)
  • tak pandai ler kerja2 pompuan ni..byk kenabelajar lagi
  • kulit tgn kasar...sebb merekah..allergic sabun..wat to do..kerja kena wat..abis dah tok lotion dah sapu..
  • sukar buat pilihan
  • kalu excited cakap lajuuuuuu giler

Choose 1 and tell why..shoe or handbag

  • handbag kot sebb ..biaserla cekgu..kasut kurang ,,tapi minat tapi sebb tempat kerja yang tak sesuai..lantai byk berlobang dan penuh debu simen..maklomla sekolah....pkai high heel mau masuk lubang kang kena gelak ngan student

Lipstick or mascara

  • lipstick..sukerntah napa
  • mascara suka tapipakai bila uzur..payah la nak solat nakkena bersihkan bagai..so pakai time uzur atau dinner pas sumer solat setel

Jeans or skirt

  • ehhh mestilah jeans selesa(legaaaaaa sangat)

Chocolate or ice-creame

  • ehhhh mestilah ice cream..cokelat jatuh no 2

Singapore or Indonesia

  • macam tak suka jer dua2 sebab satu mahal satu lagi ntah..nak kat suka tu tidak biasa2 jer ok ok jer

Fox or chop stick

  • dua2 saya layan

January or Feb

  • isk soklan asal tak tanya semua 12 bulan tu..ni 2 bulan ni ja..terpaksa la pilih februari sebb my buffday

Chicken or fish

  • kalu kat umah dua2 saya layan(ikan suka grg garing dan baru fresh naik laut..n due to some reasons)
  • kalukat kedai makan ayam ja

Money or Life

  • kita perlu duit untuk hidup tapi bukan hidup untuk duit semata2

Abdullah Badawi or Anwar Ibrahim

  • kami org gomen takleh wat kenyataan sesuka ati ni(biarlah resia)

5 person yg i nak tag

aiseh .byk yang dah buat..takper takper

  1. zealvia
  2. illa
  3. pet
  4. 5. saper2 yang masuk sini rasa lum buat sila amik ini h/work sekian mekasih

meal for today

ok semalam borakngan auntie zea sofea..cakap pasal baked cake
pehtu
dier suh tepek gambo..maleh pulak
kek pun dah lesap
arini aper yang mummy buat?
siang dah melantak nasi mamak

sofea melantak bubur ayamtgh hari mummy wat bubur ikan
mummy lak?(daddy tarak pi perlis)...pk nya pk..rasa muak lak asik nasi ja
so mummy kuarkan minced beef dari fridge
apa lagi makaroni grg ler




ekekekekek
mudah amt ..sedap bagi ku
macamna buat..saja tepek sini
  1. bawang merah (lagi byk lagi sedap)
  2. daging cincang

  3. makaroni of course!!!

  4. tomato puree

  5. lada kering blended(bg yang minat pedas +++)

  6. black paper (kasi bauuuu)

  7. oregano

  8. mixed herbs

  9. sikit minyak la beb!!(kalu nak western pakai olive oil)

rebus makaroni n tos

tumis bawang..wangi masuk daging..naik bau wangi lagi masuk kan 3 jenis herbs tu
kat kuali lain tumis lada..pecah minyak ..masukkan bawang n daging n herbs tadi..

masuk tomato puree..sikt aji sikit garam..pecah minyak taruk air sikit
pecah minyak lagi..masuk makaroni yang dah rebus dan di tos gaul2 goreng2 siap



ini lah meal utk 2day..biasa jer tapi sedap la bg makbuyung ni
sayo?..dont ask mummy tak suke


ni meal sofea bubur ikan+karot+kentang

ni jemputan dalam pogram masakan ketuk2 mummy

do u feel me?
i must be aware

uwekkk MGTT TEST updated

k k
bgn pepagi(sebelum subuh cehh) manada bgn cam biasa solat sumer
pehtu menyelinap kuar pelan2 ..agak2 sofea tak terbangun..kang payahhhh
(la ni kalu apak dier nak pi kerja pun dier uwaaaaaaaaaaa)


sekali tgk kad dalam keta kul 8 pagi daa
waa aku tgk jam 7:05 am
awal lagi takpa bawak keta slow2

so sampai sana aku yang ke 4 ok gak cepat la siap
kul 8am pagar kinik buka


beratur amik no..tarukkad dalam bakul..lepak tunggu nama kena panggil..sekali jumpa kawan lama kak la
kawan gila2 masa kat upm..cantekk




borak jer kerja kami
pehtu..8.30 kena amik darah setabung..pergi la ke bilik ceramah amik air minuman yang lazat tak terkata tu..hahah kunun..aku amik yang agak2 paling sikit

so minum pelan2 sambil nyanyi dalam hati..ya allah manisnya...mual dibuatnya samapai rasa nak termuntah
datang kak la n akak2 lain kitorang buat lawak..sampai nurse sr yang garang tu lalu pun gelak..(padahal lawak tu utk kami sedapkan hati dan ngutok air tu)

pas minum tunggu la 2 jam..mak aiiiiihh kat luar beratur panjang..sib baik datang awal..tapi dalam kul 9 suku semua dah minum air dah la..kul 10 suku kena panggil lik dan amik darah setabung lagi dan pulang
aku dah tanam niat...teh tarikkkkk nasi mamak satu
beli ikan sofea kat Millenium singgah mamak sebelah dan sampai umah..


wallaaaa menggelatr dibueknya badan...hahahah takap aku suka tapi aku nangis la kat laki aku ..saja ngada2.."abang badan saya mngeletarrr...huhuh"..saja nak manja2 lagipun laki den nak pi perlis arini ...ahad balik...so itu jer la cerita muakakkakakaka

untuk orang yang lum amik darah(bersusun tu)
tuan punya tangan tu nak nangis minum



ada gak yangtuan kat cawan org lain ada yang buang..(sapa buang bacaan akan lari kuar dari range kena wat sekali lagi---> moral:minum jerr tak yah ulang buat)

November 20, 2008

video

sofea jakun ngan vakum happened when mummy was cleaning the house..and unnoticed that sofea actually playing with the vacuum blowers..so mummy pun snap la video ..so funny looks like baby monroe(look at her hair) so auntie zea n auntie ila..here i am..when mummy release me hahahhaha
video

video

wahahah im screaming to her..shock n afraid that she might to be fallen

my baby

ok saja nak bercakap pasal pregnancy kali ini
lelaki ke perempuan?..mula2 tak da pikir apa...
tapi dah nak masuk 18 weeks ni berdebar lak
ekekek
27 nov ada cek up ngan gynae..dup dap dup dap
suspen ja

org kata kalu pembawakan nya berbeza..jantina berbeza
muahahahhaha..leh caya?.kang aku wat lahirkan perasaan berbeza nak buat kunun2 yang ni bb boy
tak aci tak aci

ni 10 perbezan

masa ngandungkan sofea:
1.letih lesu@malas
2.suka selekeh(bg ku selekeh itu indah)
3.badan ku berbau pelik(atau hidungku yang sst?)tak best arr pendek citer walau
taruk issey miyake
4. aku rimas ngan krim muka(akibatnya muka ku sunburn abis)
5. suka makan daan tidooooooo(naik ler badan dan telah jadikan aku gemuk dari lakiku)
6. mengah..capat amat(nak ngajar pun susah)
7.tak tahan pedas,even makan mcd kfc segala tanpa cilisauce
8.takleh masak..bau tumisan itu macam kuatnyaaa memenuhi ruang sekeliling..rimas
9. nak pegang penyapu pun malas(aku panggil org kemas umah)
10.kuat majuk.sampai..(ada la citer nya)

masa ngandung yang ke2 ni:
1. suka gerak aktif
2. suka la nak pakai baju elok2 sikit(duk dpan cermin lama sikit,tepek itu ini sikit)
3. i like perfume(siap jual kat sekolah dan semua eran tgk macam aku tak ngandung)
4. suka krim muka..belek muka..tepek2 apa yang patut(ntah jadi ntah idak janji aku
puas)
5. makan ok jer tidak sekuat dulu..tak gemar sgt tido selain waktu malam(kadang2
susah tido)
6. sore n nafas aku ok..kalu bertempik kat sek pun ok steady ja
7. sukerrrrrrrrrr pedas..setiap kali makan mesti ada cili api..ratah jer pun
okk..kadang2 tgh wat kerja atau drive..terbyg cili api..aduh kecur air liur
8. enjoy memasak(masak ler apa2 patut(walau ku bkn pandai masak)
9.suka lah nak kemas uamh lap sana sini..mop apa yang patut
10. ok jer tak lak majuk2 ..kalu laki aku nyakat..aku kenakan dier balik

walau bagaimanapun bg aku ..perbezaan ini ada sebb dah ada anak..mana leh duk malas cam dulu..so kena la gerak..itu bg aku la..betul ker tidak kata2 org ni kita tgu dan lihat
jeng jeng jeng


lebih besar dari laki den


sembab @37weeks



ini 2 minggu sebelum banak kan sofea



ini baru beberapa minggu yang lepas..@ 4months peknen


ini masa dinner awal nov aritu

tagging dari liza












hmmm aku tak larat nak citer panjang nagntukk
aper yang nak disampaikan ialah
liza tq..
liza sedey pula aku baca citer mu itu
insaf..mudah2 an leh lah aku susukan anak ke 2 dan seterusnya
yalah bf kan mngurangkan risiko breast cancer

"ya allah ku mohon pada mu ya allah mudah2an dipermudahkan segalnya dan daptlah aku menyusukan anak2 ku yang lain dengan jayanya tanpa sebarang halangan ..jika ada mudahkan lah ianya bagi ku aminnnnn"

MGTT TEST

Esok pagi mummy kena wat mgtt test
so kena start pose dah ni dari kul 10 mlam
takleh makan n minumapa2 sampai tamat test(dalam kul 10 pagi esk)

sofea daddy jaga..so daddy lamat masuk kerja
ekekekekekeekeke aper la jadi 2 banak tu nanti

balik kinik sok siap arr aku nak beli teh mamak n nasi mamak satuuuuu

balik esok dari test ..gue update la nanti

tengkiu kak zaara




ini dapat dari kak zaara
so saya panjangkan lah awrd ni ke semua kawan2
sebb sumenye best
tiap2 ari nak jengah blog korang best

http://azimahas.blogspot.com
Claudia-http://eija6379.blogspot.com
http://embunpagi2309.blogspot.com
http://adaapadalamblog.blogspot.com
http://aiedahamdi.blogspot.com
http://nazabest.blogspot.com
http://catlover4ever.blogs.friendster.com
http://hasyani.blogspot.com
http://addictedtoaisyah.blogspot.com
http://duajiwasatuhati.blogspot.com
http://aiqal-aisya.blogspot.com
http://kuacibunge-penguin.blogspot.com
http://zamarissa.blogspot.com
http://myfik-aina.blogspot.com
http://irsyadilham.blogspot.com
http://niezapunyablog.blogspot.com
http://banyakgambar.blogspot.com
http://zaliaizmankh.blogs.friendster.com/welcome_to_my_life

November 19, 2008

tq mama mamamencah

yahhhhhh berjaya gak ler buat benda ni ..background tukar segala
atas tunjuk ajar mamamencah @hotmamarehan
yaaaaa makasaih(bunyi cam alleycats)

perfume

original
murah
direct dari supplier
nak neok meh tgk sini

http://www.myperfume.my/

saja lama dah peram

video
video
video

ok ok

so today off dari jaga budak pekse maka leh la wat apa2 yang patut seperti
1. masak makan tgh ari
2. update blog sementara sofea tido
3.vakum n mop lantai
4.lipat baju
5. mengangkang depan tv ekekekekkkeke

sekali terpk list utk fwenz tu macam dah tak ssesuai..taruk nama anak kat tepi..itu baru sorang 2 anak..kang kalu sepuluh camno..pastu kalu tercicir kang kecik lak ati
abeh citer tukar ler nama link mereka itu..so kalu beranak 12 pun ok (faham kah message yang ku sampaikan ini)

nak trukar bcground
kunun nak wat sindrik sekali ahhh penin arr
dapat dah wat yang warapper tu tapi kaler cam tak kena lak ngan polka dot oren tu

sofea pulak terbgn
ngigo lak tu..actually sofea nyer temp agak tinggi sikit la hari ini
dalam 37.? aku tak hengat..
badan dier suam2
bagi ler ubt demm dier tu tido

citer pasal sofea
tak tido dalam boyan lak dier..baguihhhhh sonang den
nak pujuk masuk dalam playpen ..umpan ngan barney
wat nyanyi lagu barney"barney barney" dgn gunakan muzik "pingu pingu"
maka dengan menggelupur dier tangkap barney busuk tu

puas dah basuh busuk balik
biler basuh jemur..malammernegek sebb tak dapat peluk barney
uihh takkan nak beli 2..cam tak praktikal lak
sampai biler nak pakai barney tu..bukan samapai dah kawen
wakakakakkaka
ini adalah gambar yang di snap tadi aksi sofea ngan barney busuknya



maka biler tido balik si sofea..balik semula la ngadap pc ngeh ngeh ngeh
bukan apa..kalu dier tido..mmg den takleh wat kerja..kang dier terjaga...sian dier kasi la tido..kerja tu senang jer (tgk2 tak sempat siap)

citer pasal bb lak..arini dah 17 weeks lebey..dah mula rasa keras dah perut..dah rasa gerak yang kuat..rasa dier pusing2..



ni gamba snap masa jaga pekse..busan tak tau nak watper lagi maka wat kerja kat bakang..bayangkanla jaga paper 2jam setengah
dah la takleh bawak bhn bacaan ..sebb takut tak berwibawa kononnya cesss

k meh baca citer pasa experience jaga spm ni
mual2 dah diingatkan jaga baik2 budak ni sebb terer2 blaka dalam tiru meniru
kes tahun lepas ada yang
1. bawak bluetooth(budak pompuan pakai tudung mana kita namapak)
2. laminate nota sejarah taruk dalam flush jamban(patut silih ganti asik masuk kuar
toilet..lama pulak tu)
3.mp3(budak pompuan gak)

dan jaga punya jaga pun
aku sudah terkena..time ni turn aku nya part jadi guru teman student ke tandas
sorang student ..pi toilet lamaaaaaaa ..biler kuar sengih lear sambil gosok2 perut
ok tak pk apa lah aku
pehtu
bercakap lak kat bakang
aku waning(masa ni gantikan cikgu yang jaga bilik tu sebb gi toilet)
dier diam..pehtu wat garu2 pala9tapi mulut bercakap sambil muka pandang meja seblah)
waaa ini sudah lain macam..member sebelah la pandang aku tercengang2
so aku terus tarik amoi ni..
gelabah dier biler kita dakwa dier wat cobaan niru
terus jawab "saya sakit perut nak minta panadol" <------------ada ka?
panggil timb ketua pengawas..terus kelamkabut nak balik..dier kata dier dah siap
aku teman dier tgk mana ada siapnya..kertas sumer terbuarai tak ikat lg
suh balik tak balik2..dier tunggu kawan yang minta tiru tu kat tepi blok..hmmmmm

jaga budak2 sastera..menang tak ramai yang betul2 menjawab..dalam 10% ja yang menjawab(apa na jadi nganderang ni)
so macam ni la ruper kelas..setengah jam lepas kertas start berpusu2 kuar nak balik


baru setengah jam dah mula terang dah klas


budak yang tidoooooo sokmo(kerja malam kan)

tgk kertas huk alo kosong tak jawab..setakat tulis nama ja..jadi kerja la kitorang kena tulis kat depan n cek satu2 skrip ..apa kamai tulis?->"hadir tapi tidak menjawab"

lum lagi yang masuk ja tulis no ic n angaka giliran
tidoooooooooooo semedang sampai kita kutip kertas..kejut2 tak bgn2
tanya membe2 dier"kerja malam cikgu" ha?????

itula serba sikit..byk lagi gosip pasal derang ni..tapi kang borink lak korang baca
maklumlah bidang cikgu ni bukan best aper pun..ngadap benda camni lah selalu yang byk kuar kat sokabar ..tv semua

jadi tak?


pasan tak dier telah meniru gaya seseorang?sapa korang agak?
hahahhahaha

November 16, 2008

sofea dulu dan kini




WAT'S D DIFFERENT?..HAHHA...BERJALAN?MASIH LUM LAGI
adala seari dier buat sekali ja pastu manjat dan manjat
takperla..kata pakar..bb lum mau jalan lagi coz dier tak sedia lagi take ur time la sofea..sonok manjat n merangkak eh?hahahhahahah..dapat dukung ek?..tenggek kat perut mummy..adehhhh

November 13, 2008

ahhhhhhhhhhhhh

ya ya ya
kenapa?
saya malas?
uh uh?

November 12, 2008