November 20, 2008

my baby

ok saja nak bercakap pasal pregnancy kali ini
lelaki ke perempuan?..mula2 tak da pikir apa...
tapi dah nak masuk 18 weeks ni berdebar lak
ekekek
27 nov ada cek up ngan gynae..dup dap dup dap
suspen ja

org kata kalu pembawakan nya berbeza..jantina berbeza
muahahahhaha..leh caya?.kang aku wat lahirkan perasaan berbeza nak buat kunun2 yang ni bb boy
tak aci tak aci

ni 10 perbezan

masa ngandungkan sofea:
1.letih lesu@malas
2.suka selekeh(bg ku selekeh itu indah)
3.badan ku berbau pelik(atau hidungku yang sst?)tak best arr pendek citer walau
taruk issey miyake
4. aku rimas ngan krim muka(akibatnya muka ku sunburn abis)
5. suka makan daan tidooooooo(naik ler badan dan telah jadikan aku gemuk dari lakiku)
6. mengah..capat amat(nak ngajar pun susah)
7.tak tahan pedas,even makan mcd kfc segala tanpa cilisauce
8.takleh masak..bau tumisan itu macam kuatnyaaa memenuhi ruang sekeliling..rimas
9. nak pegang penyapu pun malas(aku panggil org kemas umah)
10.kuat majuk.sampai..(ada la citer nya)

masa ngandung yang ke2 ni:
1. suka gerak aktif
2. suka la nak pakai baju elok2 sikit(duk dpan cermin lama sikit,tepek itu ini sikit)
3. i like perfume(siap jual kat sekolah dan semua eran tgk macam aku tak ngandung)
4. suka krim muka..belek muka..tepek2 apa yang patut(ntah jadi ntah idak janji aku
puas)
5. makan ok jer tidak sekuat dulu..tak gemar sgt tido selain waktu malam(kadang2
susah tido)
6. sore n nafas aku ok..kalu bertempik kat sek pun ok steady ja
7. sukerrrrrrrrrr pedas..setiap kali makan mesti ada cili api..ratah jer pun
okk..kadang2 tgh wat kerja atau drive..terbyg cili api..aduh kecur air liur
8. enjoy memasak(masak ler apa2 patut(walau ku bkn pandai masak)
9.suka lah nak kemas uamh lap sana sini..mop apa yang patut
10. ok jer tak lak majuk2 ..kalu laki aku nyakat..aku kenakan dier balik

walau bagaimanapun bg aku ..perbezaan ini ada sebb dah ada anak..mana leh duk malas cam dulu..so kena la gerak..itu bg aku la..betul ker tidak kata2 org ni kita tgu dan lihat
jeng jeng jeng


lebih besar dari laki den


sembab @37weeks



ini 2 minggu sebelum banak kan sofea



ini baru beberapa minggu yang lepas..@ 4months peknen


ini masa dinner awal nov aritu

2 comments:

Aiza Parman said...

Compare dulu dan skrg, memang byk sgt penurunan weight hang. Mind to share tips..(kak nis)

habibnas said...

tips?
exercise ngan kerja umah hahahaha
takder la kak nis saya pun tak tahu
tapi zaman nak dara dulu berat tak samapi 60 ...susah nak naik