January 25, 2011

tidak stabil

alhamdulillah dah 7 minggu
edd aku 14 sept
mudah2 an tepat
jagn ler banak masa raya
hahahahaha

minggu br ni..laki aku sooo sibuk dgn kojo nya
aku sgt tense tak dapat jumpa
dan sendirian ngan kanak2

badan tak sedap(peknen la katakan)

harini suami pergi kerja lewat demi teman kan aku cek up kat kinik pakar bidan
ohh terima kasih!
sayang pulak di hati

tapi masa suami sibuk kerja dan perlbagai hal
aku merajuk panjang
nak lari kan diri
siap plan nak lari senyap2
pi mintak tukar negeri kat kpm
haishh..sgt mengada2 aku

aku tak larat nak jaga kakak n sara
owhhh
tapi ,,itula
masa mengandung kena jaga perangai pemikiran dan segala
ni semangat aku lembik

aku kah yg bersalah
???
bila suami boleh teman pi kinik
(pada awal refuse kata ada kerja)
dan beliau melihat aku bersiap2 dan terus beliau tukau pkiran
ya allah aku ni attention seeker dekat suamiku ke?

br pasan sejak tau peknen..suami mmg byk tugas
maka aku pula membawa pembawakan budak

cuti raya cina mungkin tak balik kg
kerja kerja kerja..sian suami

aku patut kena bersyukur
ada anak2 yg bulat ..tembun n comel
suami baik
kerja rumah kereta ada
(banding zaman kanak2 ..aku asal org susah)
alhamdulillah
anak cumil(aku kecik comot selekeh)
alhamdulillah

apa aku nak merungut nak negative sgt
sedang org lain payah nak dapat rezeki
aku macam tak bersyukur
menangis
ish tak baik tak baik
astaghfirullah
astaghfirullah

syukur aku cepat sedar
aku kena bersyukur dgn rahmat allah ini
apa yg allah rancangkn utk aku adalah yg terbaik

aku kena berpk sebaik mungkin
ya positive kan pkran aku
sebaik dulu
aku kena faham pkran aku yg serabut dan tak selesa dgn semua adalah
sementara ja semasa mengandung

apa yg aku suka dahulu..kini aku tak suka
sekejap saja..september dah ok
sekejap saja
pejam celik pejam celik dah september
within this period ..there is so many things nak dibuek
buat bb corner
buat bilik sofea
cari fridge utk susu
cr sofa baru(sofa lama dah...)
tp semua ini biasala buat ..dlm mode save budget ja
pkiran aku:( sekali kena telan dek bumi bkan kira mahal ke idak)
janji kemas n cantik

1 comment:

Sue said...

salam..nanti jemput amik TAG ye..tq..:)