September 19, 2011

Yeah aku sudah bersalin.... Yeahahah

Assalamualaikum...
Bersalin lagi2-3 hari nak raya!!!!
Macam2 wish aku terima..yang tahniah..n tak kurang juga berbunyinplik..seperti
" rugi tak beraya" dan apa ntah lagi..malas nak ingat yang lain2
Muahahaha..weh sapa yang tak pernah beranak boleh la kata begitu..ingat sakit beranak leh tahan2???
Bagi yang dah pernah beranak..lu pikir la sendiri..kan?

Semua ni ALLAH s.w.t punya urusan ..siapa lah kita nak adjust2..
Ikutkan sebenar hari jumaat 26 ogos 2011 tu kami dah bergerak balik kelantan kg halaman suamiku
Barang2 masak nak raya dah beli..air botol berkarton2..kuih raya penuh melambak satu meja..adik ipar aku pun kirim kuih dekat
Kami..since dier beraya umah mertua die dulu kat melaka..

Rabu 24 ogos 2011 aku dah makin kerap sakit..makin kuat..aku gagahkan jua ke zekolah..dengan tiada mood melawa..skirtnn tshirt peknen ja aku pakai..mauahahah ramai yg mengur betapa sempoinya aku hari tu,,dan haritu kerja tak bercakap dengan org sangat sebb rush nak tanda kertas..kertas seni (objektif ada 200 skrip)..paper math mujur dah siap awal2..dek keran turn kertas seni last sekali diduduki student..maka memnag rush aku menanda..rasa sakit yang dah lain macam..dah rasabtak sedapnhati baik setelkan awal..tulis markah dalam list siap2..key in takpa lain cerita..senang ja bab tu..

Siap menanda dalam kul 4ptg..sms sang suami..sms bbsitter..pk punya pk punya pk..balik pukul 5.30 ( bulan puasa) ..Kebetulan pula geng2 ofis suamimajak berbuka luar..cantek!!! Aku leh terus g amik kat opis..sempat le makanusang n sotong dengan jayanya muahaha..salam sakit2..buffet masakan thailand...makan sampai lebam...
Pas je berbuka gerak ke hospital putrajaya..sambil berkira2 ish nak ker taknak serah diri
Smapai2 doc buat VE ..dah terbuka..dah kena tahan wad..3 hari kena VE n ctg..jumat malam dah masuk labour room..setelah dipecahkan
Kul 833am bersalin lah..bb gurl..3.14 kg panjang 51 cm pada 37 weeks..
Apa2 ponnnn aku sangattt tak kesah dpt girl lagi..yang komen aku tak pandai buat la..tak pandai bajet la..ini kan ALLAH punya kuasaa
Syukurlah ada anak..janji sehat selamat..dari org lain yang takda rezeki anak..hentikanlah sikap yang takbaik ni..tak bersyukur..ada ja komen tak membina atas apa2 yang terjadi kat kawan2...bila nak belajar jadi org yang menyokong kawan2..???
Bila dah kawen asik kecoh tanya bila nak beranak..dah bernak bila nak tambah satu lagi..bila dah tak beranak pon kecoh org tu tak beranak..ingat..kita mungkin bernasib baik..tapi anak cucu cicit kita?..doakanlah org sekeliling kita berada dalam keadaan baik2..hai kita pun hepiiiiii ja..kan kan??? Pikirkan yang positive2..cakap yg baik2..jgn jatuhkan air muka org....wallahualam

2 comments:

shima said...

alhamdulillah dh selamat bersalin...peduli kan ape org kata..sibuk je tu.tkde keje nk menanya

armouris said...

info tentang berpantang selepas bersalin di SIHAT SELALU - Bagaimana Bertungku Dengan Mudah Semasa Berpantang