May 15, 2010

tentang dia

sapa dia tu ? somi ku kah?

ohh tidak ya

ini tentang pebgasuh ku

tgh hari jumat 14 mei aku Tanya dier masa anta anak2 ku

kak semalam ptg sara las nyusu kul baper?

botol dier busuk la kak..kataku

lalu dia pun jawab..ohh busuk campo ubat kot uabt kahak

aku terdiam..woo dalam ati ..giler tak best campo ubat dalam susu..tak nikmat la susu..kang kurang nyusu lak kang

aku pon tak kata apa..aku peluk cium sofea sara n blah (kena tegas kali ni)

balik sek arini awal juga dalam 7.44 ptg aku sampai(kali ni aku ikut jalan lain utk kuar dari tmn kosas ternyata lagi mudah sbb sumer cikgu lari kuar ikut jalan waterfront)

aku kol daddy@somi ku..bgtau lebey kurang apa citer...dier pon jawab ok kita kan plan nak amik bibik (aikk nak bibik ke nak maid tempatan ni?)

sampai2 aku kat ymah dia(tujuan spotcheck) ok good dier ada umah..so takyah tegur la pasal tinggalkan anak2 aku ttu

dier tetiba explain..bib botol busuk tu sebb semalam sofea sorok botol dalm beb masa petang..tu tak tau dah busuk

(ada ker jawapan gitew???)

aku pun yer ke?..n cepat2 masuk kan budak2 nu dalm keta cakap time kasih n jalan

hmmmmm...apa kah maksud..aku taw..korang taw?..

4 comments:

eynda said...

Isskk...jawapan mana satu betul ek...takkan dia tak bagi susu langsung??

habibnas said...

ntah..kalu bagi pun tak kerap la kot
pastu jawapan utk hari tew dier kata botol tu petang nya tak dan basuh sofea dah sorok dalam bag

~ miEzy miEn ~ said...

hantar anak kt org, mcm2 la pe'elnye.. tu blum hantar ke nursery lagi. nnti dah ada maid pun kene spotcheck jugak, xleh percaye, zaman skang manusia dah desperate :)

habibnas said...

ya puan zazie..anta nursery juga gua dah kena
hmm ntahla..